Η κυοφορία είναι ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της φύσης που έπλασε ο Θεός, είναι η ζωή που ξεκινά μέσα από την ίδια τη ζωή, μέσα από τον ίδιο θαυμαστό άνθρωπο και φυσικά όπως κάθε νέο ξεκίνημα έχει και τις μεγαλύτερες ανάγκες στήριξης και υποστήριξης.


Το θαυμαστό αυτό προνόμιο το έχουν φυσικά οι γυναίκες που θεωρητικά ως ασθενές φύλλο αποδεικνύεται μέσα από την ίδια φύση-ζωή το δυνατότερο βιολογικά. Έχοντας λοιπόν το μεγαλείο αυτό παράλληλα της καθιστά ικανές για 9 ολόκληρους μήνες να κυοφορούν στα σπλάχνα τους τη ζωή που θα φέρουν στον κόσμο. Αυτό όμως απαιτεί μεγάλες ανάγκες στήριξης όπως είπαμε, διατροφής.


Τη περίοδο της κυοφορίας οι ενεργειακές ανάγκες, οι ανάγκες σε πρωτεΐνες και σε άλλα στοιχεία είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που έχει καθημερινά μία γυναίκα. Υπάρχουν τρία τρίμηνα κυήσεως και αυτά με πολύ ειδικό διαιτολόγιο προσαρμόζονται ανάλογα την περίσταση και περίπτωση της εγκύου.


Το «κόστος» της εγκυμοσύνης σε φυσιολογικές καταστάσεις είναι ογδόντα χιλιάδες θερμίδες, δηλαδή περίπου 10 με 12 κιλά. Για παράδειγμα μία παχύσαρκη έγκυος θα έχει διαφορετικό διαιτολόγιο από μία μη υπέρβαρη ή μη παχύσαρκη έγκυο. Ένα σωστό διαιτολόγιο προλαμβάνει προβλήματα κατά τη κυοφορία και μειώνει το ποσοστό θνησιμότητας του εμβρύου.


Το ιατρείο του μεταβολισμού με μεγάλη εμπειρία σε καταστάσεις κυοφορίας, στηρίζει διαιτολογικά τη γυναίκα καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με μεγάλη επιτυχία, εξασφαλίζοντας στη μητέρα αλλά και στο βρέφος υγεία και φυσιολογικό βάρος.